Monday, January 28, 2013

Sluta försöka göra barn könsneutrala!

Läs denna artikeln! Såå bra! Äntligen en psykolog som vågar stå för manligt och kvinnligt! Är så trött på "hen" snacket och att man klankar ner på manligt och kvinnligt och försöker göra allt så könsneutralt som möjligt. Aldrig att jag kommer låta Abraham gå runt i rosa skor, leka med dockor eller måla naglarna. Bara för att han ska få utforska sin identitet och sexualitet?! När han lixom är typ 3? Eeh grattis! Nä, han kommer va så pojkig så det finns inte! Och det står jag för. Han ska bli man. Punkt.

2 comments:

Ulrika said...

Har lite svårt att förstå varför en kille inte skulle FÅ leka med dockor om han vill. Skulle du inte låta din dotter leka med bilar heller om hon tyckte det var kul? I övrigt håller jag med artikelförfattaren och tycker också könsneutralitet är trams.

Anonymous said...

Nää... Hoppas du hinner ändra dig! Tror det ligger en homofobi i ditt sätt att tänka eller har jag helt fel? Det är tramsigt med att könsnetutrslisera allt och alla och det var väldigt smart det de skrev om vad förskokan/föräldrar ska jobba på når det gäller de olika könen! Maxwell älskar bilar och verkar aldrig tröttna på det men han gillar även sitt kök. Gillar och servera te till sina dockor och sjunga ja må hon leva, hämta låtsas tårtan och allt som hör till den sortens lek. Hans absoluta favorit färg är rosa, i affären springer han till de där glittriga skorna som hänger på tjejavdelningen just därför att de är fina! Glitter är fint och Mam behöver inte ändra på sånt som barn gillar! Barn är ärliga, de bryr sig inte om kön så varför ska vi vara där och pika på vad pojkar ska göra för att bli riktiga män? Jag vet att Maxwell och Samuel kommer att växa upp och bli riktigt bra människor för det är det som är viktigast för mig! Hoppas vi kan ses snart så kan vi bolla lite tankar för världen blir så tråkigt om allt bara är svart eller vitt! Kram på dig / Azadeh